Vásárlói checklist

A 8 legfontosabb dolog, amit mindig ellenőrizni kell a lakásmustra alatt

Egy rendbe rakott otthon, egy finom illat, illetve az izgalom az új otthon megtalálása miatt gyakran elveszi a fókuszt az igazán fontos dolgokról. Ezért összeszedtünk néhány pontot, amit mindig érdemes szem előtt tartani és ellenőrizni az ingatlan kereséskor.

Az izgalom és a kíváncsiság miatt hajlamosak vagyunk egy-egy új ingatlan megtekintése során megfeledkezni az igazán lényeges dolgokról, a következő cheklistával segítünk, hogy ne maradjon rejtve előttünk semmi fontos.

Ablakok

Mindig, minden napszakban érdemes megvizsgálni, honnan kapja a legtöbb fényt a kiszemelt otthon. Ha beleszerettél egy lakásba, menj vissza bátran eltérő időpontokban, hogy kiderüljön, mennyi fény áramlik be.

Elektromosság

Mindig ellenőrizd, hogy mennyi aljzat (falra szerelt) van a lakásban és az hol található. Így nem fog meglepetés érni egy milliós tételű felújítással.

Mosdószekrény

Nyugodtan ellenőrizd, hogy van-e álló víz a mosdószekrények alatt, ezzel is megkíméled magad a későbbiekben egy meglepetés csőcserétől.

Elektromos készülékek

Amennyiben a lakástartozékai az elektromos berendezések, bátran kapcsold be, míg ott jársz. Egyrészt kiderül, hogy megfelelően működnek, vagy sem, továbbá az is, hogy elbírja a vezeték, ha egyszerre mennek? Ennek a lépésnek a kihagyásával, szintén magas költségekkel kell szembe nézned, ha ki kell cserélni például a konyhai berendezéseket.

Padlószint

Ilyenkor az egyik nagy kérdés, hogy vajon egyenes? Balgaságnak tűnhet, de nyugodtan vigyél magaddal egy kis gumilabdát és nézd meg, hogy a padlóra helyezve elgurul-e, vagy sem.

Tárolók

Sose felejtsd el megkérdezni, hogy tartozik-e plusz tároló az ingatlanhoz. Ezzel rengeteg helyet tudsz magadnak a lakáson belül spórolni.

Szőnyegek

A szőnyeg egy csodás dolog, mindamellett, hogy dekoratív, könnyen el lehet vele fedni hibákat. Emeld fel a szőnyegeket és nézd meg, mi van alattuk.

Tetőtér

Amennyiben tartozik a kiszemelt otthonhoz tetőtér, mindig ellenőrizzük a szigetelést, és a beépíthetőségét. Kellemetlen meglepetés, ha télen elszáll a meleg a tetőn keresztül.

Persze ez a lista korántsem terjed ki minden apró momentumra, ami ingatlankeresésnél felmerülhet bennünk, de jó kiindulási alap. Bizonytalan vagy? Akkor bízd szakértőkre a lakáskeresést és vedd fel velünk a kapcsolatot!

A hely, ahol az álmok megvalósulnak.